Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos ribizlitorta

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 4 tojás
  • 140 g liszt
  • 60 g darált mák
  • 1 mk citromhéj
  • Ribizlizselé:
  • 200 g ribizli
  • 1-2 ek cukor
  • 1 zselatinlap
  • Tejszínes krém:
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl Hulala

Elkészítés

  1. A vajat egy kicsit felmelegítjük, a porcukrot és a lisztet átszitáljuk. A tojásokat egyben felverjük villával. Az összetevőket ezután összekeverjük. Egy nagyobb tepsire sütőpapírt teszünk, majd kivajazzuk, majd a tepsibe kenjük a piskótatésztánkat, ízlés szerinti vastagságban, méretben. Sütést követően igény szerint fogjuk belőle kivágni a formát. 180 fokon, légkeveréssel sütjük kb. 8 percig. A zseléhez a ribizlit elkezdjük főzni a cukorral, majd a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. Ha megpuhult kinyomkodjuk, és beletesszük a ribizlis cukros keverékbe. Hagyjuk kihűlni. A tejszínes krémhez egy sűrű pudingot főzünk, majd kihűlés után hozzáteszünk 3 dl felvert hulalát, végül a ribizlis zselé 3/4-ét is hozzáadjuk. Miután a piskóták kihűltek, egy forma segítségével körbevágjuk őket és elkezdjük betölteni. Minden lap aljára kerül egy réteg zselé majd egy réteg ribizlis krém. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogynak az összetevők. A végén a zselé maradék részével díszíthetjük a torta tetejét.

Ezek is érdekelhetnek