Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos rakottas

MME MME
4.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: A mákot fél liter tejbe öntjük, összekeverjük 10 dkg cukorral és a rumos mazsolával. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A kenyeret apróbb darabokra vágjuk-tépkedjük, tálba tesszük, és megszórjuk a maradék cukorral. A maradék tejet felmelegítjük, és a kenyérre öntjük. A mandulát a mákba keverjük. Közepes nagyságú tál aljára simítunk egy adag mákmasszát. Erre egy adag kenyér, majd mák és kenyér következik addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére mák kerüljön. A tálat letakarjuk, egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Vaníliaöntettel, gyümölcsszósszal vagy borhabbal kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 3043 kJ/727 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek