Elkészítés: Az élesztőt a fél deci tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk, közben elmorzsoljuk a liszttel a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, jól összegyúrjuk, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez felforraljuk a 2 dl tejet, majd beleadjuk a mákot és a darát. A tűzről lehúzva a többi hozzávalót is belekverjük, a végén 2 felvert tojásfehérjével lazítjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírt használva) közepes tepsihez kinyújtjuk az egyik tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik tésztlapot is kinyújtva ráhelyezzük. Tetejét sűrűn villával megszurkáljuk, és megkenjük tejjel.
Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!