Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos piskóta meggyel töltve

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg darált mák
  • 4 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 2 dl meggylé
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 20 dkg magozott meggy(befőtt)

Elkészítés

Előkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A meggylevet felforraljuk a cukorral és a fahéjjal. A keményítőt 3 evőkanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a meggylevet. Beletesszük a magozott meggyet, összeforraljuk és félretesszük. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd lazán összekeverjük a felvert habbal, a liszttel és a mákkal. Palacsintasütőben vajat olvasztunk, amikor meleg a vaj, beletesszük a massza egynegyed részét, és kis lángon megsütjük a tészta egyik oldalát. Amikor megsült, lapáttal óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalt is megsütjük. Amikor kész, tányérra tesszük, és készítjük a következőt. Az elkészült lepényeket megtöltjük a félretett meggyel, és azonnal félbehajtjuk. Megszórjuk porcukorral, tehetünk mellé tejszínhabot is – így tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 422 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek