hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos perecek fehér csokoládéval félig mártva

4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 50 apró perechez:
  • 10 dkg hideg vaj apró forgácsokra reszelve
  • 5 dkg frissen darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3,5 dkg kukoricakeményítő
  • A csokoládémázhoz:
  • 6 dkg fehér csokoládé
  • 1 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A porcukrot és vaníliás cukrot egy nagyobb keverőtálba mérem, a vajat nagylyukú reszelőn hozzáreszelem, habosra keverem. Hozzáadom a mákot, a tojásfehérjét, majd kanalanként a keményítővel elegyített lisztet. A krémes masszát vékony csillagcsőrrel felszerelt habzsákba szedem, egy sütőpapírral borított nagy tepsire egymástól kb. 1,5 cm-es távolságban 3,5 cm-es pereceket formálok.

175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Rácson hagyom hűlni őket. Közben vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, hozzáadom a vajat, egy kenőecset segítségével minden perec egyik oldalát megmártom a csokoládéban.

Megjegyzés



További recepteket, fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek