Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos nudli szilvalekvárral

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mákos nudli elkészítéséhez a krumplit héjastól, hideg vízben feltesszük főni.
  2. A megfőzött krumplit egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat. Ha úgy érezzük, kissé ragad, adjunk hozzá még lisztet.
  3. Összegyúrjuk, hét részre osztjuk, hurkákat sodrunk belőle, majd ezeket ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
  4. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és a forrásban levő vízbe dobáljuk a megsodort nudlikat, és addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre.
  5. Egy serpenyőben, az olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, majd rászedjük a kifőzött nudlikat, és összekeverjük.
  6. A nudlit egy tálra szedjük, a mákos vagy diós porcukorral meghintjük, és bőséggel meglocsoljuk olvasztott vajjal. Szilvalekvárral tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a mákos nudli szilvalekvárral:

Ezek is érdekelhetnek

Friss