Elkészítés: A krumplit megpucolom, apróra kockázom, majd enyhén sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, krumplinyomón áttöröm, kihűtöm, majd megszórom kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadom a villával kissé felvert tojást. Elkezdem összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak, ami már nem ragad a kezemhez.
Lisztezett felületen kb. 1-cm vastagságúra nyújtom a tésztát, kb. 2 cm-es csíkokra vágom, ezeket pedig kisebb darabokra, majd a tenyeremmel kissé megsodrom, hogy nudli formája legyen.
Egy edényben vizet forralok, a forrásba lévő vízbe teszem a nudlikat. Amikor feljöttek a víz tetejére, még pár percig főzöm, közben többször megkeverem. A nudlikat leszűrom, hideg vízzel leöblítem, jól lecsepegtetem.
Egy edényben olajat hevítek, ráteszem a nudlit, picit sózom, összeforgatom. Megszórom a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal összekevert darált mákkal, jól összeforgatom, összemelegítem.
Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint még porcukorral megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre