Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos nudli II.

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4-5 szem krumpli
  • liszt
  • 1 db tojás
  • A szóráshoz:
  • 10 dkg darált mák
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megpucolom, apróra kockázom, majd enyhén sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, krumplinyomón áttöröm, kihűtöm, majd megszórom kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadom a villával kissé felvert tojást. Elkezdem összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak, ami már nem ragad a kezemhez.

Lisztezett felületen kb. 1-cm vastagságúra nyújtom a tésztát, kb. 2 cm-es csíkokra vágom, ezeket pedig kisebb darabokra, majd a tenyeremmel kissé megsodrom, hogy nudli formája legyen.

Egy edényben vizet forralok, a forrásba lévő vízbe teszem a nudlikat. Amikor feljöttek a víz tetejére, még pár percig főzöm, közben többször megkeverem. A nudlikat leszűrom, hideg vízzel leöblítem, jól lecsepegtetem.

Egy edényben olajat hevítek, ráteszem a nudlit, picit sózom, összeforgatom. Megszórom a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal összekevert darált mákkal, jól összeforgatom, összemelegítem.

Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint még porcukorral megszórhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss