A mákos piskótához a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet is. A lisztet, a mákot és a sütőport elvegyítjük és az előzőekhez keverjük.
Egy 18×27 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát belesimítjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A papírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a joghurtot, a tejet, a cukrokat a pudinggal simára keverjük, és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk. Nagyon finom, üde krémet kapunk.
A kihűlt mákos piskótára simítjuk a krémet. A gyümölcskocsonyát állandó keverés mellett a vízzel felforraljuk, és amikor hűlni kezd, a krém közepétől kifelé haladva ráöntjük. Hamar megköt. Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.
Vasárnapi süteményünk,nagyon finom krémmel készült. Húsvétra is ajánlom.
Ez egy kis adag, 8 nagy kocka jött ki belőle. Érdemes duplázni a nagyobb családoknál. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!