Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos narancstorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lapokhoz
  • 9 tojás fehérje
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 4 narancs reszelt héja
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 0,5 dl narancslé
  • A narancslekvárhoz:
  • 50 dkg narancs
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag zselésítő
  • 3 kanál narancslikőr
  • A cukormázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kiskanál ételfesték
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: A tojáshabot keményre vertem a cukorral, majd óvatosan hozzákevertem a többi hozzávalókat. Sütőpapírra kört rajzoltam, majd egy lapátka segítségével elkentem rajta 1 bő merőkanálnyi masszát, majd megsütöttem. Így jártam el mindegyik lappal, nekem 5-öt sikerült sütnöm a hozzávalókból. A papírt minden lap sütése előtt kicsit átvajaztam.

Közben, amíg a lap sült, lereszeltem 4 kisebb narancs héját, és összekevertem a mascarponéval, a tejszínnel és a zselatinnal, amit előzőleg 0,5 dl narancslével forrásig melegítettem. A krémet dermedni tettem a hűtőbe!

A narancsot kifiléztem, turmixoltam, és feltettem főni a cukorral. Amikor pár percig főtt, beleszórtam a lekvárzselésítőt, 2:1-ben volt itthon, a likőrt, és forraltam még vagy 5 percig, utána alaposan kihűtöttem.

Közben megsültek a lapok is. Az első lapra narancslekvárt, majd krémet kentem, így folytattam, amíg minden lap meg lett kenve.

A máz hozzávalóit összekevertem vigyázva, hogy pasztaszerű legyen, ezzel vontam be a torta tetejét, cukorgyönggyel díszítettem.

Megjegyzés

Nagyon finom torta lett, a mákos lap és a savanykás narancskrém tökéletes ízhatást adott a tortának. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss