Elkészítés: A tojáshabot keményre vertem a cukorral, majd óvatosan hozzákevertem a többi hozzávalókat. Sütőpapírra kört rajzoltam, majd egy lapátka segítségével elkentem rajta 1 bő merőkanálnyi masszát, majd megsütöttem. Így jártam el mindegyik lappal, nekem 5-öt sikerült sütnöm a hozzávalókból. A papírt minden lap sütése előtt kicsit átvajaztam.
Közben, amíg a lap sült, lereszeltem 4 kisebb narancs héját, és összekevertem a mascarponéval, a tejszínnel és a zselatinnal, amit előzőleg 0,5 dl narancslével forrásig melegítettem. A krémet dermedni tettem a hűtőbe!
A narancsot kifiléztem, turmixoltam, és feltettem főni a cukorral. Amikor pár percig főtt, beleszórtam a lekvárzselésítőt, 2:1-ben volt itthon, a likőrt, és forraltam még vagy 5 percig, utána alaposan kihűtöttem.
Közben megsültek a lapok is. Az első lapra narancslekvárt, majd krémet kentem, így folytattam, amíg minden lap meg lett kenve.
A máz hozzávalóit összekevertem vigyázva, hogy pasztaszerű legyen, ezzel vontam be a torta tetejét, cukorgyönggyel díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre