hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-meggyes kocka

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 evőkanál tojáspótló por + 1 dl víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál méz
  • A mákos töltelékhez:
  • 50 dkg darált mák
  • 3 dl szójatej
  • 4 evőkanál meggylekvár
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • Valamint:
  • 1 üveg meggylekvár
  • 6 cl meggypálinka
  • A meggyes töltelékhez:
  • 3 dl szójatej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg meggy
  • A csokimázhoz:
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4 lapot sütünk belőle.

A mákos töltelék alapanyagait összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A meggyes töltelékhez a szójatejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinos-porcukros krémet és a magvalt meggyet.

Az első lapot a pálinkás meggylekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a mákos töltelék felét. Rátesszük a 2. lapot, és a tejbegrízes krémet egyenletesen elsimítjuk rajta. A 3. lapot szintén megkenjük meggylekvárral, majd a maradék mákos tölteléket ráhelyezzük. A 4. lap tetejére kerül az olvasztott csokimáz.

Az elkészült süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.

Megjegyzés

A sütemény tej- és tojásmentes, csak növényi alapanyagok felhasználásával készült, ételallergiások részére kiváló édesség.
- Brájen

Ezek is érdekelhetnek