Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos meggyes kifli

60 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezt követően beleöntjük a tojások sárgáját, a szitált lisztet, egy csipet sót, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha kezd összeállíni a tészta, akkor beledolgozzuk az olajos margarint. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál oldalától és a kezünktől. Ezután a tészta tetejét meglisztezzük, majd konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
  2. Elkészítjük a mák tölteléket. A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a meggylével, majd megtöltjük vele a tésztákat. Ha ezzel megvagyunk, kifliket formázzunk belőle, majd mindegyik közepébe egy szem meggyet teszünk. Tepsibe rakjuk a kifliket, majd az összes tetejét megkenjük felvert tojással és 25 percig újra kelesztjük. Végezetül pedig 180 fokra előmelegített sütőben 25 percrig sütjük.

BUDAI DIÓS ÉS MÁKOS KIFLI >>>

MÁKOS GUBA VANÍLIASODÓVAL ÉS SÜLT ALMÁVAL >>>

SZILVALEKVÁROS PARASZTKIFLI >>>

 

Megjegyzés

A mákos kifli meggyel feldobva igazi ízbomba. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss