Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos linzerkocka

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál víz
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg darált mák
  • 35 dkg cukor
  • 3 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • fél citrom héja és leve
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal, a tojássárgájával és a vízzel összegyúrjuk. Két cipóra elosztjuk, és 1 órára hideg helyre tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét és héját, az olvasztott vajat, végül a tojások felvert habját.

Az egyik cipót kinyújtva tepsibe tesszük, ráöntjük a mákos keveréket, egyenletesen elsimítjuk, és lefedjük a második kinyújtott lappal.

Villával megszurkálva, tojással kenve, előmelegített sütőben lassú tűznél sütjük.

Vaníliás porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss