Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos linzer fűszeres meggylekvárral

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg egész mák
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojássárgája
  • csipetnyi só
  • kevés hideg víz
  • A töltelékhez:
  • meggylekvár
  • fahéj
  • őrölt ánizs, ízlés szerint

Elkészítés

  1. A linzerhez a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, és összegyúrjuk. (Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá).
  2. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd enyhén lisztes felületen fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, és linzer kiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 200 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. (Arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl, ha linzerek széle már pici színt kapott, vegyük ki a sütőből.)
  3. A meggylekvárt összekeverjük ízlés szerinti fahéjjal és őrölt csillagánizzsal, majd ezzel ragasztjuk össze a linzerpárokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss