Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos linzer

60 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mákos linzer elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk úgy, hogy ne melegedjenek fel a hozzávalók, majd folpackba csomagolva berakjuk a hűtőbe 30 percre.
  2.  Ezután kinyújtjuk vékonyra, 1-2 mm vastagságúra a tésztát, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Egyenes helyre (tálcára) szedjük ki, hogy ne deformálódjanak.
  4. Ezután hidegen lekvárral összeragasztjuk, tetejére olvasztott étcsokit csorgatunk. Ha a csoki megkötött, zárható dobozba tesszük, hogy puhuljon. Kb. fél nap, és ehető.

    Tipp: Lehet úgy is készíteni a tésztát, hogy felébe kakaót, a felébe vaníliás cukrot teszünk, akkor nem kell bele mák. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss