Elkészítés: A vajat keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát is. A tojásokat egyenként adjuk a tésztához, kb. fél-fél percig keverve előbb alacsony, majd magasabb fokozaton, míg egészen habos lesz. Ezután a lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót összekeverjük, majd állandó keverés mellett, kis adagokban adjuk a masszához. Végül a mazsolát és a mákot is a tésztába keverjük.
Egy 22 cm átmérőjű, zsiradékkal megkent kuglófformába öntjük. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 65 percig sütjük. Sütés után a süteményt még 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a rácson hűlni hagyjuk.
A díszítéshez a citromléhez keverjük a porcukrot, majd a kuglóf tetejére öntjük. A máz megszilárdulásáig hűtőszekrénybe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre