Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-kókuszos szelet almával bolondítva

45 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 4 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg mák
  • 4 teáskanál eritrit
  • 3 evőkanál kókuszolaj.

Elkészítés

  1. A mazsolát lemossuk, majd 1,5 dl vízbe áztatjuk, amíg a többi folyamatot elvégezzük.
  2. A tojások fehérjét egy csepp citrommal, a sárgáját pedig az eritrittel keményre verjük. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszolajat, a mákot, a kókuszt és a mazsolát a vízzel együtt. Alaposan összekeverjük, majd kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket.
  3. A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a reszelt almát (levétől kissé kinyomkodva) ráterítjük, és a mákos tészta másik felével beborítjuk.
  4. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.
  5. Tetszés szerint kockára vágva vagy hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Tepsiméret: 20x25 cm - Judit954

Ezek is érdekelhetnek

Friss