A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót is. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütünk 1 db tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át kelni hagyunk meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákot és a cukrot egy fazékba tesszük, hozzáöntjük a tejet és takarék lángon puhára főzzük a mákszemeket. A lényeg, hogy a szemek puhák legyenek és felszívják az összes tejet és besűrűsödjön.
A tésztát lisztezett deszkán kb 30x30 cm-es négyzetre nyújtjuk, megkenjük a mákos töltelékkel és szorosan feltekerjük. Éles késsel a tekercset jobbra ferdén, majd balra ferdén vágjuk, így a tésztából háromszögeket kapunk.
A mákos kelt háromszögeket tepsibe helyezzük, megkenjük őket a felvert tojással, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.