Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba vaníliapudinggal II.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 db kisebb kifli
  • 20 dkg cukros mák
  • 8 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • vanília-aroma
  • vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • A pudinghoz:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A kifliket fél centi vastagra vágjuk. Kivajazunk egy hőálló tálat. A karikák egyharmadát vékonyan megvajazzuk, és sorban egymás mellé helyezzük a tálba. Erre egyenletesen rászórjuk a cukros mák harmadát, majd a citrom reszelt héját. A tejet megmelegítjük, majd 2 tojássárgájával, 10 dkg cukorral és a vanília-aromával jól elkeverjük. Egyharmadát a kiflikre öntjük.

Ugyanígy még 2 réteget készítünk. 10-15 percig fóliával lefedve pihentetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 20-30 percig sütjük. Amikor már kezd pirulni a teteje, fóliával fedjük le, hogy ne égjen le.

Közben elkészítjük a pudingot, majd tálaláskor leöntjük vele a gubát, valamint megszórjuk dekorcukorkákkal.

Ezek is érdekelhetnek