A kiflit felkarikázzuk, majd langyos tejjel leöntjük, óvatosan összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy teljesen felszívja a tejet. A darált mákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük, majd rákanalazzuk a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan összekeverjük. (Ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá.)
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vaníliás pudingport simára keverjük egy kevés hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Ezután hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ezután kevergetve kihűtjük, hogy éppen csak langyos (majdnem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Tálaláskor a habos vaníliakrémet tányérba kanalazzuk, majd rápakoljuk a mákos gubát, és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.