Mákos guba torta

50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A mákos guba torta elkészítéséhez a lábosba öntjük a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a darált mákot, majd felfőzzük. Mikor felforrt, levesszük a tűzől és kb. 20 percig hűlni hagyjuk.
  2. Közben felkarikázzuk a kifliket.
  3. A lehűlt tejhez hozzákeverjük a mascarponét, majd ezt a tejes-mákos-mascarponés keveréket a felkarikázott kiflikre öntjük.
  4. Amikor a kiflikarikák felszívták a tejet, tortaformába rakosgatjuk egyenletesen elosztva, majd egy egész napra a hűtőbe helyezzük.
  5. A megdermedt mákos guba torta tetejét tejszínhabbal díszítjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MÁKOS GUBA TORTA SÜTÉS NÉLKÜL

 

  

Ezek is érdekelhetnek

Friss