Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba torta egyszerűen

120 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 10 db gubarúd vagy kifli
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 db tojássárga
  • 15 dkg darált mák
  • 1 db narancs
  • mazsola
  • A krémhez:
  • 1 csomag házi krémes por
  • tej
  • 3 dl tejszín
  • cukor
  • 1 csomag habfix
  • tortadara

Elkészítés

  1. A gubarudat (vagy kiflit) összevágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A tejet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját és a darált mákot összemelegítjük, és a gubarúdra öntjük. Jól elkeverjük, ráreszeljük a narancs héjat, és beleforgatjuk a mazsolát.
  2. Egy nagyobb tortaformába öntjük, és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
  3. A házi krémes port a csomagoláson található utasítás szerint a tejjel kikeverjük. A tejszínt egy kevés cukorral és a habfixszel felverjük. Az első krémet a kihűlt tortalapra kenjük, majd rásimítjuk a tejszínt. Jól lehűtve tálaljuk, tortadarával díszítjük.

    Mákos guba torta videón >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss