Elkészítés: A pudingot hagyományos módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. (Azért használunk 3 dl tejet a szokásos 5 dl helyett, mert sűrűbbre kell főzni, mint a megszokott pudingot.)
A lisztet összekeverjük a darált mákkal és a sütőporral, a joghurtot kikeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. A tojást kézi mixerrel összedolgozzuk a mézzel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, a fűszeres joghurtot, és beleforgatjuk a mákos lisztet.
Papírkapszlikkal kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit, mindegyikbe 1-1 evőkanál tésztát teszünk. Erre kanalazunk 1-1 teáskanál pudingot, majd befedjük egy újabb adag mákos tésztával.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Díszíthetjük színezett cukormázzal és szívecskés cukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre