Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba

MME MME
4 3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A mákos guba elkészítéséhez a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk.
  2. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
  3. A kiflikarikákat a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a tejet.
  4. Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukorral elkevert darált mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot teszünk bele, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, megszórjuk vele a tetejét is.
  5. Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Összemelegítve, sütve is nagyon finom, de ha nem akarjuk sütni, a mákos guba úgyis fogyasztható. 

Megjegyzés

Ha szeretjük, főzős vaníliapudingot is önthetünk a mákos guba tetejére. Ezzel még krémesebb és gazdagabb. Porcukorral tálalandó. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss