Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos fonott kalács

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverünk fél csésze langyos vizet, az élesztőt és negyed csésze cukrot, majd félretesszük. Elkezdjük melegíteni a tejet, és megolvasztjuk benne a vajat folyamatos kevergetés mellett. Lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, majd összedolgozzuk az élesztős eleggyel.
  2. A tejes-élesztős masszához hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát egy kivajazott tálba tesszük, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  3. Átgyúrjuk, majd téglalappá nyújtjuk a megkelt tésztát lisztezett felületen. Összekeverjük a darált mákot 3 ek cukorral, és a tésztára simítjuk. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd a tekercset hosszában félbevágjuk.
  4. Összecsavarjuk a félbevágott tekercseket, és a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Durvára vágott dióval díszítjük.

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss