Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós töltött kiflik

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • 40 dkg rétesliszt vagy búza finomliszt (BL 55)
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1,5-2 dl tejföl (az összeállításhoz)
  • A diós töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 2-3 ek porcukor
  • méz (annyi, hogy a töltelék összeálljon)
  • 1 mk őrölt fahéj
  • aprított mazsola
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg őrölt mák
  • porcukor+ méz
  • mazsola
  • 1 mk szegfűszeg
  • A forgatáshoz:
  • 25 dkg vaníliás porcukor.

Elkészítés

  1. Az omlós töltött kifli tésztájához a lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a margarinnal, csipet sót adunk hozzá, majd a tejföllel összeállítjuk.
  2. Három részre osztva cipókat formálunk, letakarva kb. 15 percre a hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.
  3. Pihentetés után 3 mm vékonyságúra nyújtjuk,és 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A leeső darabokat összegyúrjuk, és továbbiakban az előzőek szerint járunk el.
  4. A körök felére kiskanálnyi tölteléket rakunk, ráhajtjuk a másik felét, és körben a szélét egy villával összenyomjuk.
  5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, kb. 15 perc alatt kisütjük, majd még melegen a vaníliás cukorban megforgatjuk. Jól záródó dobozban 2 hétig is eláll.

    11 LEGOMLÓSABB HÓKIFLI A SZILVALKVÁROSTÓL A GLUTÉNMENTESIG >>> 

    VAJAS, SAJTOS, DIÓS, MÁKOS - A LEGJOBB KIFLIK EGY HELYEN - VÁLOGATÁS >>> 

 

Megjegyzés

A tölteléket ízesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel, reszelt citromhéjjal, aprított aszalt gyümölccsel stb. Színes cipókat is készíthetünk. Mindkét töltelékhez adhatunk vaníliás cukrot, ha nincs méz, akkor tejjel állítsuk össze. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek