Omlós töltött kiflik

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. Az omlós töltött kifli tésztájához a lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a margarinnal, csipet sót adunk hozzá, majd a tejföllel összeállítjuk.
    2. Három részre osztva cipókat formálunk, letakarva kb. 15 percre a hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.
    3. Pihentetés után 3 mm vékonyságúra nyújtjuk,és 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A leeső darabokat összegyúrjuk, és továbbiakban az előzőek szerint járunk el.
    4. A körök felére kiskanálnyi tölteléket rakunk, ráhajtjuk a másik felét, és körben a szélét egy villával összenyomjuk.
    5. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, kb. 15 perc alatt kisütjük, majd még melegen a vaníliás cukorban megforgatjuk. Jól záródó dobozban 2 hétig is eláll.

      11 LEGOMLÓSABB HÓKIFLI A SZILVALKVÁROSTÓL A GLUTÉNMENTESIG >>> 

      VAJAS, SAJTOS, DIÓS, MÁKOS - A LEGJOBB KIFLIK EGY HELYEN - VÁLOGATÁS >>> 

     

    Megjegyzés

    A tölteléket ízesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel, reszelt citromhéjjal, aprított aszalt gyümölccsel stb. Színes cipókat is készíthetünk. Mindkét töltelékhez adhatunk vaníliás cukrot, ha nincs méz, akkor tejjel állítsuk össze. - buksz39

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss