Az omlós töltött kifli tésztájához a lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a margarinnal, csipet sót adunk hozzá, majd a tejföllel összeállítjuk.
Három részre osztva cipókat formálunk, letakarva kb. 15 percre a hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük.
Pihentetés után 3 mm vékonyságúra nyújtjuk,és 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. A leeső darabokat összegyúrjuk, és továbbiakban az előzőek szerint járunk el.
A körök felére kiskanálnyi tölteléket rakunk, ráhajtjuk a másik felét, és körben a szélét egy villával összenyomjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és 165 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, kb. 15 perc alatt kisütjük, majd még melegen a vaníliás cukorban megforgatjuk. Jól záródó dobozban 2 hétig is eláll.
A tölteléket ízesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel, reszelt citromhéjjal, aprított aszalt gyümölccsel stb. Színes cipókat is készíthetünk. Mindkét töltelékhez adhatunk vaníliás cukrot, ha nincs méz, akkor tejjel állítsuk össze. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!