Előkészítés: Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, kb. 4 percig kevergetve főzzük, majd elzárjuk, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tojásokat a tojássárgájával, a maradék 5 dkg cukorral, és a fahéjjal habosra keverjük. Összedolgozzuk a mákkal. Végül a lisztet és a mandulát is belekeverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk az ostyalapokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakosgatjuk a csókokat, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a kihűlt csókokra csorgatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre