Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos csiga a vidám reggelekért

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

1.

A langyos tejet elfelezzük, az egyik részben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojás sárgájákat, a maradék tejet és az olajat.

2.

Összegyúrjuk és duplájára kelesszük, majd kinyújtjuk vastag téglalappá.

3.

5 dkg margint felolvasztunk, a felével megkenjük a tésztát.

4.

A cukrot és a mákot összekeverjük, és leforrázzuk annyi tejjel, hogy jól kenhető masszát kapjuk és ezzel megkenjük a tésztát, majd szorosan feltekerjük és ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk.

5.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe egymás mellé helyezzük őket, de hagyunk közöttük kicsi hézagokat. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük, amint elkezd feljönni és pirulni, meglocsoljuk a tejjel, amibe előtte belekeverjük a felolvasztott margarint és a vaníliás cukrot. Ha beszívta a tejet, és szépen kisült – gyöngyözik a teteje – kivesszük a sütőből.

Ezek is érdekelhetnek