Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-citromos tortácska

MME MME
Hozzávalók
  • A máktortához:
  • 7,5 dkg darált mák
  • 9 dkg finomliszt
  • 7 dkg porcukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet fahéj
  • A citromkrémhez:
  • 9 dkg puha vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl frissen facsart citromlé (körülbelül 3 nagy citrom leve)
  • 3 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 4 db tojás (M-es)
  • csipet só
  • 3 db lapzselatin
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojások sárgáját. Összekeverjük a lisztet, a mákot, a szódabikarbónát és a fahéjat. A robotgép keverőtáljába a száraz és nedves hozzávalókat, valamint a tejet felváltva adagoljuk, majd egyneművé keverjük. Szép, krémes állagú tészta a végeredmény.
  2. Egy 18 cm-es tortaformát  kivajazunk-kilisztezünk, és belesimítjuk a tésztát. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  3. A lemon curdhoz a citromlevet, a citromhéjat, a sót, a cukrot és a tojásokat gyorsforralóba tesszük és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A megfelelő hőmérséklet 76 fok, de ha nincs hőmérőnk, akkor sodó állagúra főzzük, majd belekeverjük a vajat. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk, és a citromos krémhez keverjük. Félretesszük hűlni.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, akihűlt citromos krémhez nagyon óvatosanhozzáforgatjuk a tejszínhabot. A teljesen kihűlt piskótát a kör formába tesszük, majd ráhalmozzuk a lemon curd habot, és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Megjegyzés

Recept: Nagy Violetta az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss