A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné keverjük.
A masszát zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forrás pontig melegítjük, de nem forraljuk!), eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk és a kisült - tálra borított - mákos piskótára kenjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van, az egészséges vitamindús tortánk!
Egyszerű kis őszi torta, ami akár ünnepi asztalra is kerülhet! Ha szeretnénk növelni a kalóriákat, egy kis tejszínhabbal díszíthetjük még! Gluténmentes! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!