Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-almás pite aszalt szilvával

rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárga a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg aszalt szilva apróra vágva
  • 2 alma belereszelve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál búzadara
  • 3 dkg mazsola
  • kevés víz

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a hozzávalókat - az alma és a fahéj kivételével - egy lábosban összekeverem, kevés vizet öntök hozzá, felforralom, addig főzöm, amíg a daraszemek megduzzadnak és a cukor elolvad. Ennek állnia kell pár órát, és akkor jól besűrűsödik. Miután besűrűsödött, hozzáreszelek 2 almát, és teszek bele fahéjat.

A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a tojást, a cukrot és a tejfölt, összegyúrom. Hideg helyen pihentetem fél órát.

A tészta egyik felét egy 25x30-as tepsibe nyújtom, ráhalmozom a tölteléket, a másik felével befedem. Megkenem tojássárgával, villával megszurkálom, és közepes hőmérsékletem világosra sütöm. Kihűlés után kockára vágom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss