Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-almás kocka

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 2-3 ek tej
  • méz
  • 2 db alma
  • 10 szem aszalt szilva
  • citromhéj
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • mandulaforgács

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A mákhoz hozzáadjuk a tejet, a mézet, a lereszelt almát és az apróra összevágott aszalt szilvát. Összefőzzük, majd citromhéjjal ízesítjük, és kihűtjük.
  3. A pihentetett tésztát két cipóra osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük a kihűlt mákos-almás töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik lapot is. Megkenjük egy tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és megszórjuk mandulaforgáccsal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A legfinomabb mákos sütik >>> 

Szilvás finomságok >>> 

A legtutibb almás édességek >>>

Megjegyzés

A tetejére egy picit nyomkodjuk bele a mandulaforgácsot, hogy sütés után ne hulljon le. - Fajcsákné

Ezek is érdekelhetnek

Friss