Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és tejjel, az olvasztott margarinnal, sóval. Végül összegyúrjuk az élesztős folyadékkal és letakarva, meleg helyen fél órát kelesztjük. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent tepsit. A megmosott sárgabarackot kimagozzuk, ízlés szerint a héját (forró vízbe mártva) lehúzzuk. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a tejföllel, majd cukorral, citromlével, darált mákkal ízesítjük. A krémet a tésztára kenjük és kirakjuk a fél barackokkal. A gyümölcs tetejét megkenjük mézzel (ha túl sűrű lenne, megmelegítjük). 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd meghintjük a szálasra vágott mandulával. További 15-20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre