hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákkrémmel töltött zabpalacsinta

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 15 dkg zabpehely
  • 3 dl tej
  • 4 db tojás
  • kb. 1 dl szódavíz
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • A mákkrémhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 1/2 db biocitrom

Elkészítés

  1. A palacsintához finomra daráljuk a zabpelyhet, majd simára keverjük a tejjel, a tojásokkal és a szódavízzel. Egy palacsintasütőt kikenünk olajjal, és 8-10 darab palacsintát sütünk ki benne a szokott módon. Ha sütés közben nagyon besűrűsödne a tésztamassza, még egy kevés szódavizet adunk hozzá.
  2. A mákkrémhez lábasban összekeverjük a darált mákot a cukorral és a kókuszreszelékkel. Felöntjük a tejjel, valamint a tejszínnel, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, azután kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A krémet a palacsintákra simítjuk, feltekerjük azokat, végül meghintjük némi porcukorral. 

9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

11 RAKOTT PALACSINTA, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI >>>

9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM, AMIVEL MEGTÖLTHETED A PALACSINTÁD >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss