Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákbundában sült csirke zöldbabfőzelékkel

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet megtisztítjuk, majd bekenjük olívaolajjal, megsózzuk, -borsozzuk minden oldalán, majd meghempergetjük a tálba szórt mákban, úgy, hogy azt teljesen befedje.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egyben a csirkemellet, majd az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt (ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki a húsunk).
  3. Közben elkészítjük a zöldbabfőzeléket, amihez a friss zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjukegyet rottyanni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.) 
  4. A készre sült csirkemellet ujjnyi vastagra szeleteljük, és a frissen főtt zöldbabfőzelékkel tálaljuk.

    RÁNTOTT HÚS ÚJRAGONDOLVA >>>

    ZÖLDBAB, VAJBAB, CERUZABAB >>>

    UNOD A ZSEMLEMORZSÁT? KÉSZÍTS RÁNTOTT HÚST KÉTFÉLE PANÍRRAL! >>>

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss