Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májusi menüajánló

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 26 - JÚNIUS 1.
Hétfő

Előétel: Cukorborsóleves vajgaluskával
Főétel: Bácskai rizseshús káposztasalátával
Desszert: Joghurtos parfé
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos rizottó

Kedd - gyümölcsök a középpontban

Előétel: Gyümölcsleves vaníliafagylalttal
Főétel: Narancsos-gyömbéres pulykamell
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Rucolás epersaláta narancsmustáros dresszinggel

Szerda

Előétel: Zöldségleves májgaluskával
Főétel: Rakott karfiol darált marhahússal és besamellel
Desszert: Epres túrótorta
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos-tojásos rakott karfiol

Csütörtök

Előétel: Fokhagymás camembert leves
Főétel: Vajbabfőzelék burgonyával, hagyományos csirkepörkölttel
Desszert: Kefires-gyümölcsös sütemény
Vegetáriánus ajánlat: Vajbabfőzelék burgonyalabdaccsal

Péntek

Előétel: Tejfölös kukorica-krémleves
Főétel: Húsos ravioli medvehagymás-bazsalikomos paradicsomszósszal
Desszert: Cseresznye
Vegetáriánus ajánlat: Ricottás-pórés ravioli

Szombat - hazai tájak, hazai ízek

Reggeli: Füstölt parasztsonka tormával, friss fehérkenyérrel, teával
Előétel: Göcseji gombaleves
Főétel: Bugaci vegyes pörkölt
Desszert: Nagycsaládos somlói galuska
Vacsora: Hortobágyi húsos palacsinta pohár borral
Vegetáriánus ajánlat: Ganca

Vasárnap

Reggeli: Lágytojás rozsos zsemlével, gyümölcs tea
Előétel: Tejszínes zellerleves sonkával
Főétel: Pontypaprikás kapros-juhtúrós galuskával
Desszert: Tejbegrízes süti törökösen
Vacsora: Melegszendvics, hideg sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldcitromos pácban sült zöldspárga gombafalatokkal

HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 19 - 25.
Hétfő

Előétel: Borsós raguleves csurgatott tésztával
Főétel: Bőrös hús sonkával és borsóval
Desszert: Csokoládéparfé
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres túróval töltött gomba

Kedd

Előétel: Tavaszi zöldségleves
Főétel: Hirtelensült tavaszi körettel
Desszert: Eper római módra
Vegetáriánus ajánlat: Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal

Szerda

Előétel: Hagymaleves rokforttal
Főétel: Halfilé bordeaux-i módra
Desszert: Francia krémes
Vegetáriánus ajánlat: Töltött padlizsán húsmentesen

Csütörtök

Előétel: Lebbencsleves gyúrt tésztával
Főétel: Zöldborsófőzelék sült virslivel
Desszert: Bodzavirág bundában
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsófőzelék tükörtojással

Péntek

Előétel: Rozmaringos paradicsomleves bazsalikomos csipetkével
Főétel: Vargányás-csirkés tészta
Desszert: Fagyi
Vegetáriánus ajánlat: Gombás kocka

Szombat

Reggeli: Lágytojás pirítóssal, újhagymával és paradicsommal
Előétel: Májgombócleves
Főétel: Töltött-göngyölt-rántott karaj sonkával, spenóttal és sajttal
Desszert: Ricottakrémes réteskosárka
Vacsora: Kolbászos-sajtos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos palacsinta sajtszósszal

Vasárnap

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral vagy tormával
Előétel: Fokhagymaleves sajtos-gombás pirítóssal
Főétel: Pasifogó tepsis hús
Desszert: Epres Charlotte
Vacsora: Waldorf saláta rozskenyérrel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt párolt rizzsel, tartármártás


HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 12 - 18.
Hétfő

Előétel: Békakirály levese
Főétel: Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya
Desszert: Madártej
Vegetáriánus ajánlat: Bazsalikomos-sajtos cukkini

Kedd - itt az eperszezon, lássuk, mit készíthetünk belőle

Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Csirkemell eperrel
Desszert: Brownie eperrel
Vegetáriánus ajánlat: Eper és vér saláta

Szerda

Előétel: Kukoricás csirkeleves
Főétel: Csopaki sertésszelet petrezselymes újburgonyával
Desszert: Stíriai metélt
Vegetáriánus ajánlat: Spárga diómártással és zelleres burgonyapürével

Csütörtök

Előétel: Bazsalikomos póréhagymaleves
Főétel: Lencsefőzelék csülökkel franciásan
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Pikáns lencsefőzelék

Péntek

Előétel: Frankfurti leves gazdagon
Főétel: Rizses-halas egytál
Desszert: Epres joghurtpuding
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos, kecskesajtos tészta

Szombat

Reggeli: Körözött, paprika, paradicsom, zsemle, citromos tea
Előétel: Tárkonyos leves füstölt hússal és rizzsel
Főétel: Rakott krumpli sajttal gazdagítva, kovászos uborka
Desszert: Vegyes rétes, kedvünkre
Vacsora: Medvehagymás tócsni egy pohár, habzó sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Rakott krumpli sült zöldségekkel

Vasárnap

Reggeli: Zsidó tojás pirítóssal, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Tejszínes-parmezános spárgaleves
Főétel: Marhapörkölt tarhonyával, csípős ecetes paprika
Desszert: Csavaros túrós palacsinta
Vacsora: Tavaszi salátatál sajttal, rozskenyérrel, pohár könnyű rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós rántott padlizsán petrezselymes újburgonyával


HETI MENÜ – 2014 MÁJUS 05 - 11.
Hétfő

Előétel: Csalánleves
Főétel: Almával párolt hal répás krumplipürével
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös gombapaprikás galuskával (természetesen szalonna nélkül)

Kedd - az orosz konyha receptjeiből válogatunk

Előétel: Pétervári céklasaláta
Főétel: Orosz uborkás-gombás csirke kapros galuskával
Desszert: Orosz almás lepény
Vegetáriánus ajánlat: Blini egyszerűen

Szerda

Előétel: Tejszínes spárgaleves
Főétel: Fasírt krumplikoszorúban friss salátával
Desszert: Gyors madártej
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinifasírt friss salátával

Csütörtök

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Rakott káposzta sok tejföllel
Desszert: Epres palacsinta naranccsal
Vegetáriánus ajánlat: Fetás céklasaláta

Péntek

Előétel: Kapros-kolbászos zellerkrémleves
Főétel: Csőtészta olasz módon
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis-juhtúrós rakott tészta

Szombat

Reggeli: Tepertő paprikával, paradicsommal, friss kenyérrel, tea
Előétel: Tökmagos vitaminsaláta
Főétel: Sertéspörkölt nokedlival, tejfölös uborkasaláta
Desszert: Csokoládés karamell
Vacsora: Spicces csirkemellsaláta
Vegetáriánus ajánlat: Mexikói zöldségpörkölt

Vasárnap

Reggeli: Habkönnyű rántotta zsemlével, pohár tejjel
Előétel: Tejszínes karalábéleves zöldborsóval
Főétel: Csirkemájjal töltött csirkecomb dödöllével, káposztasalátával
Desszert: Klasszikus kuglóf
Vacsora: Füstölt lazacos saláta
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás-cukkinis burgonyatorta

HETI MENÜ – 2014 ÁPRILIS 28 - MÁJUS 04.
Előétel: Tejszínes hagymakrémleves
Főétel: Csirkemell jóasszony módra párolt rizzsel
Desszert: Fekete-erdő torta
Vegetáriánus ajánlat: Darazsas krumplisaláta

Előétel: Répaleves barnarizzsel
Főétel: Háromsajtos-sonkás lasagne
Desszert: Meggybefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos lasagne sajtmártással

Előétel: Fahéjas gyümölcsleves
Főétel: Bakonyi csirkeragu galuskával
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Bakonyi gombapaprikás galuskával

Csütörtök - irány a majális!

Reggeli: Sonkás, sajtos szendvics, zöldpaprika, paradicsom kíséretében, narancslé
Előétel: Tárkonyos húsgombócleves
Főétel: Saslik
Desszert: Diós batyuk
Vacsora: Főtt virsli, mustárral, üveg sörrel - a régi idők emlékére
Vegetáriánus ajánlat: Rántott sajt nyárson

Péntek

Reggeli: Libatepertő újhagymával, friss kenyérrel, citromos teával
Előétel: Tejszínes karalábéleves
Főétel: Sóskafőzelék főtt burgonyával, natúr szelettel
Desszert: Tiramisu-pohárkrém
Vacsora: Ananászos zellersaláta
Vegetáriánus ajánlat: Sóskafőzelék főtt burgonyával, főtt tojással

Szombat

Reggeli: Sonkás-tojásos sajttekercs
Előétel: Gulyásleves galuskával
Főétel: Krumplilángos pohár sörrel leöblítve
Desszert: Parfé csokiöntettel
Vacsora: Mogyorós rokfortkrém pirítóson, paradicsommal
Vegetáriánus ajánlat: Sajtgolyók magvas köntösben

Vasárnap

Reggeli: Francia toast gyümölcsteával
Előétel: Karfiolleves sherryvel és sült karfiolrózsákkal
Főétel: Mézes-currys oldalas petrezselymes újburgonyával, zöldsalátával
Desszert: Csokitorta
Vacsora: Kaszinótojás franciasalátával és brindzás sonkatekerccsel, rozsos cipóval, pohár fehérborral

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss