Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májusi menüajánló

default user icon
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2013. MÁJUS 27 - JÚNIUS 02.
Előétel: Spárgaleves
Főétel: Erdélyi tokány juhtúros puliszkával
Desszert: Kekszes-tejfölös süti gyümölcsösen
Vegetáriánus ajánlat: Bundás hagymakarikák édes-csípős mártogatóssal

Előétel: Csurgatott tojásleves
Főétel: Vörösboros zúzapörkölt galuskával, kovászos uborkával
Desszert: Epres-túrós-mascarponés süti
Vegetáriánus ajánlat: Krumplistészta kovászos uborkával

Előétel: Tejszínes-sajtos zöldségkrémleves
Főétel: Citromos csirkemellfalatok rizibizivel
Desszert: Friss eper
Vegetáriánus ajánlat: Fehér-zöld spárgasaláta mézes-mustáros öntettel

Előétel: Csirkeleves kínai kellel
Főétel: Stroganoff húscsíkok hasábburgonyával
Desszert: Eperhab
Vegetáriánus ajánlat: Rakott karalábé zöldségekkel és szójával

Előétel: Salátaleves
Főétel: Háromsajtos-sonkás lasagne
Desszert: Szírnyiki
Vegetáriánus ajánlat: Vegetáriánus lasagne

Reggeli: Csirkemájas rántotta friss kenyérrel, gyümölcslével
Előétel: Gulyásleves
Főétel: Krumplis lángos
Desszert: Málnás-mascarponés piskótakorong
Vacsora: Virslis tekert kifli, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Spárgás gerslisaláta

Reggeli: Házi körözött rozskenyérrel, teával
Előétel: Szegfűgombaleves
Főétel: Sült csülök fokhagymás sörrel locsolva, köményes újburgonyával és ecetes hagymasalátával
Desszert: Epres Charlotte
Vacsora: Heringsaláta zsemlével, félszáraz rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Kapros rántott tök tartármártással és zöldsalátával


HETI MENÜ – 2013. MÁJUS 20 - 26.
Reggeli: Melegszendvics
Előétel: Angol hagymaleves
Főétel: Szűzpecsenye balzsamecetes-gombás májraguval, petrezselymes újburgonyával
Desszert: Tavaszi citromfüves muffin
Vacsora: Libamájas kalács almás-bodzás öntettel
Vegetáriánus ajánlat: Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal

Előétel: Pappa al pomodoro (toszkán paradicsomleves)
Főétel: Makaróni gombával, tarjával és kolbásszal
Desszert: Toszkán gesztenyés palacsinta
Vegetáriánus ajánlat: Toszkán kenyérsaláta

Előétel: Fűszeres szalonnaleves
Főétel: Paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával
Desszert: Almás pite pistucosan
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis-paradicsomos köles

Előétel: Tejszínes kukorica-krémleves
Főétel: Májas csirkerolád rizibizivel
Desszert: Epres gyümölcskása
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos rizottó sörtésztában sült zsályalevelekkel

Előétel: Hideg kapros újburgonyaleves
Főétel: Hirtelensült tavaszi körettel
Desszert: Túrófánk kefirrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges táska salátával

Reggeli: Újhagymás kukoricatócsni citromos teával
Előétel: Bodzás tejleves
Főétel: Spárgás-sajtos rakott pulykamell zöldségkörettel
Desszert: Epres-túrós palacsinta eperszósszal
Vacsora: Sajtos körte, tokaji aszúval öblítve
Vegetáriánus ajánlat: Bolgár padlizsánsaláta

Reggeli: Foszlós kalács vajjal, kakaóval
Előétel: Csirkehúsleves cérnametélttel
Főétel: Harcsapaprikás bakonyi módon, kapros-juhtúrós galuskával
Desszert: Csokis torta
Vacsora: Húsos rétes, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Olívás-zöldséges articsóka


HETI MENÜ – 2013. MÁJUS 13 - 19.
Előétel: Lebbencsleves gyúrt tésztával
Főétel: Csirkecomb curry mártásban párolt rizzsel
Desszert: Epres-vaníliás tiramisu
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségözön

Előétel: Tarator (bolgár uborkaleves)
Főétel: Sült karaj bolgár módra, avagy kétnapos karaj
Desszert: Bánica (bolgár rétes)
Vegetáriánus ajánlat: Bolgár lencsefőzelék

Előétel: Babgulyás házi csipetkével, kíméletesen
Főétel: Sonkás pizza-papucs
Desszert: Vegyes fagylalt
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos zöldborsó-golyók

Előétel: Marokkói zöldségleves
Főétel: Babfőzelék füstölt hússal
Desszert: Házi isler
Vegetáriánus ajánlat: Babfőzelék sült hagymával

Előétel: Spárgaleves
Főétel: Részeges rakott káposzta almával bolondítva
Desszert: Epres tejberizs-kehely
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti

Reggeli: Hagymás virslisaláta
Előétel: Almás csirkeaprólék leves
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek, sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás-mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rácsos szilvás lepény
Vacsora: Bundázott füstölt sonka friss salátával
Vegetáriánus ajánlat: Töltött-rántott sajt paradicsomsalátával

Reggeli: Mazsolás kalács kakaóval
Előétel: Póréhagymás zellerkrémleves reszelt sajttal
Főétel: Körmös-csülkös pacal
Desszert: Csokimázas rakott palacsinta
Vacsora: Snidlinges tojáskrém sajtos kiflivel
Vegetáriánus ajánlat: Kakukkfüves gombapaprikás házi metélttel


HETI MENÜ – 2013. MÁJUS 06 - 12.
Előétel: Tavaszi lencseleves görögösen
Főétel: Velencei rántott máj, burgonyasaláta
Desszert: Gyors almatorta
Vegetáriánus ajánlat: Céklás-almás-magos tészta

Előétel: Hagymás tojás (Ájer lájber ciberesz)
Főétel: Sólet füstölt lúdmellel
Desszert: Flódni
Vegetáriánus ajánlat: Vegetáriánus sólet kuktában

Előétel: Habos gyümölcsleves
Főétel: Göngyölt pulykamell, petrezselymes újburgonya
Desszert: Kókuszgolyócskák
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyás ravioli

Előétel: Fűszeres húsgombócleves
Főétel: Alföldi batyu gombás rizzsel, zöldsalátával
Desszert: Bögrés gyümölcsrizs
Vegetáriánus ajánlat: Sült gomolya csicseriborsó-salátával

Előétel: Mandulás spenótleves
Főétel: Húsos derelye
Desszert: Gyors bögrés süti
Vegetáriánus ajánlat: Szilvalekváros derelye (barátfüle)

Reggeli: Fesztivál saláta
Előétel: Legényfogó leves gombával
Főétel: Csirkemellcsíkok mézes-szezámmagos bundában
Desszert: Epres sajttorta
Vacsora: Majonézes brokkoli-tojássaláta pirított kenyérkockákkal
Vegetáriánus ajánlat: Medvehagymás töltött tojás

Reggeli: Tökmagvas körözött
Előétel: Tejszínes medvehagyma krémleves
Főétel: Sörös-zöldséges tarja tarhonyával
Desszert: Fekete-erdő kocka
Vacsora: Csabai karajos hidegtál
Vegetáriánus ajánlat: Rántott mozzarellagolyók diós bundában

Ezek is érdekelhetnek

Friss