hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Májpástétom mogyoróhagymával

MME MME
45 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A kétféle májat leöblítjük, tálba tesszük, az ecettel megcsöpögtetjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy babérlevéllel, a kakukkfűvel, 1 mk. borssal és a borral jól összekeverjük, a májra öntjük, letakarjuk, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk.

2.

Felhasználáskor a pulykamájat a pácból kivesszük, a tyúk- és a borjúhússal ledaráljuk, 2 tk. sóval, a páclével összekeverjük. A tölteléket három részre osztjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és az agyagedényt kibéleljük vele.

3.

A töltelék harmadát beletöltjük. A tyúkmájat felkockázzuk, a töltelék másik harmadával elkeverjük, majd a formába töltjük. Végezetül a maradék tölteléket is belesimítjuk, és a babérlevelekkel letakarjuk.

4.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pástétomot vízfürdőbe állítjuk, azaz egy akkora edénybe tesszük, amiben az agyagedény bőven elfér. Forró vizet öntünk köré úgy, hogy a víz a pástétomos edény kb. kétharmadáig érjen. A sütőben 1-1,5 órán át sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, majd 24 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss