Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás-tejszínes csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olaj-vaj keveréken megdinszteljük. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, majd fehéredésig (néhány percig) pirítjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt majorannával. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, valamint kevés vízzel (hogy elegendő szaftja legyen) felengedjük.

Amikor a csirkemell már majdnem puha, akkor a friss majorannával megszórjuk. Néhány percig még főzzük, majd a végén a tejfölt és a tejszínt kikeverjük a liszttel, a forró szaftból teszünk hozzá néhány kanállal, majd az ételt ezzel behabarjuk.

Metélt tésztát főzünk hozzá.

Megjegyzés

Amikor sikerül, színes metélt tésztát szoktam vásárolni és azzal tálalom az ételt. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek