Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás-tejszínes csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olaj-vaj keveréken megdinszteljük. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymához adjuk, majd fehéredésig (néhány percig) pirítjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt majorannával. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, valamint kevés vízzel (hogy elegendő szaftja legyen) felengedjük.
  2. Amikor a csirkemell már majdnem puha (kb. 3 perc), akkor a friss majorannával megszórjuk, majd a tejfölt és a tejszínt kikeverjük a liszttel, a forró szaftból teszünk hozzá néhány kanállal, majd az ételt ezzel behabarjuk. Metélt tésztát főzünk hozzá. 5 percig kevergetve forraljuk.

ZÖLDBABOS-TEJSZÍNES CSIRKEMELL 

TEJSZÍNES-PÓRÉS RAKOTT CSIRKEMELL 

NEM LEHET ABBAHAGYNI CSIRKEMELL 

Megjegyzés

Amikor sikerül, színes metélt tésztát szoktam vásárolni és azzal tálalom az ételt. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss