Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kacsamell
  • 2 kiskanál méz
  • 2 kiskanál szójaszósz
  • friss rozmaring
  • friss majoranna
  • 1,5 dl olaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 dl tej
  • A körethez:
  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 2 kisebb alma
  • 1 kg krumpli
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellet először besóztam, majd pácot készítettem neki 2 kiskanál mézből, 2 kiskanál szójaszószból, friss majorannából, rozmaringból és 3 gerezd felszeletelt fokhagymából, no meg jó 1,5 dl olajból. Ezzel a páccal kenegettem kívül-belül egy estén és egy délelőttön át. Aztán négybe vágott vöröshagymával egy nagy jénai tálba tettem.

200 fokon sütöttem 1,5 órán át. Közben locsolgattam, egyszer megfordítottam, majd vissza, s a vége felé még egy kis tejet is öntöttem alá-rá.

A dinsztelt lilakáposztába ezúttal almaszeleteket is tettem,együtt pároltam meg kevés olajon, sózva, borsozva. Más íze lett egy kicsit, édesebb, illett is a mézes kacsához.

A krumpit előre megfőztem héjában. Amikor a kacsát kivettem, annak a levében-zsírjában sütöttem meg a félbevágott krumplikat szintén a sütőben.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek