Elkészítés: A palacsintatésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. A tojásokat kézi habverővel összekeverjük a tejjel, a tejszínnel és az ásványvízzel, majd belekeverjük a sót és a majorannát. Mindezt apránként, keverés mellett a liszthez adjuk, vigyázva, hogy ne legyen csomós. 20-30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát letisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a szalonnacsíkokat és a hagymát átsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk.
A tésztát átkeverjük. Bevonatos (28 cm) serpenyőben kevés étolajat forrósítunk. Beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, és forgatva az alján egyenletesen eloszlatjuk. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fordítás előtt kevés olajat teszünk a serpenyőbe. Kb. 6 palacsinta lesz.
Beborítjuk töltelékkel, felgöngyöljük, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre