Elkészítés: A májat megtisztítjuk, és nem vastagságában, hanem széltében kettévágjuk. Ha csirkemáj, akkor nem kell, mert az nem olyan nagy kiterjedésű. A hiedelemmel ellentétben a pulykamájat előre is be lehet sózni, nem lesz kemény. Besózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával.
A szalonnát apróbb kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A húsát kivéve a visszamaradt zsírban kérget sütünk a májra. (Életveszélyes művelet, nagyon fröcsköl, tetővel védekezzünk, és az edényt tegyük félre pár másodpercre, ha meg akarjuk fordítani májat.) Hagyjuk állni, míg jó vékonyra nyújtjuk a tésztánkat.
A tésztából téglalapokat vágunk, ráteszünk egy májat, szalonnát, vékony szeletekre vágott hagymát, behajtogatjuk, és megkenjük tojással. Mindenki ízlése szerint csomagolhatja.
180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre