Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majoránnás krumplileves csipetkével

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A CSIPETTÉSZTÁHOZ:
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • friss petrezselyem
  • A LEVESHEZ:
  • 2 ek étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db burgonya
  • 2 ek finomliszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1/2 db csípős paprika
  • 2 ek majoránna

Elkészítés

  1. Először a csipettésztát készítjük el: a liszthez hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem zöldjét, megsózzuk, jól összekeverjük, és kidolgozzuk, hogy sima legyen. A tésztát lisztezett deszkán 1 mm vastagságúra kinyújtjuk, és apró darabokat csipkedünk belőle. A végén lisztet szórunk rá, hogy a csipetkék ne ragadjanak össze.
  2. A leveshez az olajba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és 3-4 közepes krumplit megtisztítva, felkockázva átforgatunk pár percig. Megszórjuk 2 púpozott evőkanál liszttel, majd egy púpozott evőkanál fűszerpaprikával.
  3. Felengedjük hideg vízzel, hogy kb. 2 liter levest kapjunk. Teszünk bele csípős paprikát, sózzuk és 2 púpozott evőkanál majoránnát szórunk bele. Felfőzzük, és amikor a krumpli már puha, belefőzzük az előzőleg elkészített csipetkét. 

SAJTOS KRUMPLILEVES>>> 

TEJFÖLÖS KRUMPLILEVES VIRSLIVEL>>> 

MAGYAROS KRUMPLILEVES KOLBÁSSZAL>>> 

Megjegyzés

Buzásiné Butyka Beáta receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss