Először a csipettésztát készítjük el: a liszthez hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem zöldjét, megsózzuk, jól összekeverjük, és kidolgozzuk, hogy sima legyen. A tésztát lisztezett deszkán 1 mm vastagságúra kinyújtjuk, és apró darabokat csipkedünk belőle. A végén lisztet szórunk rá, hogy a csipetkék ne ragadjanak össze.
A leveshez az olajba egy gerezd fokhagymát reszelünk, és 3-4 közepes krumplit megtisztítva, felkockázva átforgatunk pár percig. Megszórjuk 2 púpozott evőkanál liszttel, majd egy púpozott evőkanál fűszerpaprikával.
Felengedjük hideg vízzel, hogy kb. 2 liter levest kapjunk. Teszünk bele csípős paprikát, sózzuk és 2 púpozott evőkanál majoránnát szórunk bele. Felfőzzük, és amikor a krumpli már puha, belefőzzük az előzőleg elkészített csipetkét.