Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majorannás krumplileves bacon-nyársakkal

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, finomra kockázzuk. A burgonyákat és a sárgarépákat megpucoljuk, megmossuk és feldaraboljuk.

1-2 evőkanál olajat egy edényben felhevítünk. A hagymakockákat benne megdinszteljük. A burgonyákat és a répát kevés ideig együtt pirítjuk vele, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. 1 l vizet és az alaplevet hozzáöntjük, és lefedve kb. 20 percig főzzük.

A bacont hullámot formázva a feldarabolt újhagymával hurkapálcikákra húzzuk. Zsiradék nélkül serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsíradék löcsöpögjön.

A levest botmixerrel pürésítjük. A tejszínt belekeverjük, majd ízlés szerint még utánafűszerezünk, ha szükséges. A bacon-nyársakkal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss