Elkészítés: A mártáshoz az olajat állandó kevergetés mellett a tojássárgájához adjuk (először cseppenként, majd nagyon vékony sugárban keverjük bele, hogy vaj sűrűségű legyen). Utána mustárral, porcukorral, citromlével ízesítjük, és a tejföllel simára keverjük. A húst, a két megtisztított kemény tojást és az ecetes uborkát egyforma apró kockákra vágjuk, és annyi mártást adunk hozzá, hogy összetapadjon, a többit jégre tesszük. A savanyú káposztaleveleket kierezzük, majd háromujjnyi kockákra vágjuk. Mindegyikre egy-egy kiskanál húskeveréket halmozunk, először a levéldarab két végét ráhajtjuk, majd úgy göngyöljük össze, mint a töltött káposztát. Az apró töltelékeket szorosan egymás mellé tálra fektetjük, folpackkal letakarjuk, és legalább egy órára jégbe hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt a félretett, szintén jó hideg tartármártással leöntve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre