Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes sonkapástétom fürjtojással

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük, és hozzáadjuk a majonézt.

A zselatinport feloldjuk a forró zöldséglevesben, langyosra hűtjük, és a sonkás masszába keverjük.

A piros kaliforniai paprikát apró kockákra daraboljuk, a zöldhagymát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet és a fürjtojásokat apróra vagdaljuk, majd az aszpikos krémbe forgatjuk.

Ezután egy vízzel kiöblített formába töltjük, és hűtőbe téve 2-3 óra hosszat dermesztjük.

Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, kiborítjuk belőle a sonkapástétomot, felszeleteljük, és ízlésesen tányérra rendezzük. Petrezselyemmel díszítjük, és friss pékárut kínálunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek