Elkészítés: A sonkát ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük, és hozzáadjuk a majonézt.
A zselatinport feloldjuk a forró zöldséglevesben, langyosra hűtjük, és a sonkás masszába keverjük.
A piros kaliforniai paprikát apró kockákra daraboljuk, a zöldhagymát vékonyra szeleteljük, a petrezselymet és a fürjtojásokat apróra vagdaljuk, majd az aszpikos krémbe forgatjuk.
Ezután egy vízzel kiöblített formába töltjük, és hűtőbe téve 2-3 óra hosszat dermesztjük.
Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, kiborítjuk belőle a sonkapástétomot, felszeleteljük, és ízlésesen tányérra rendezzük. Petrezselyemmel díszítjük, és friss pékárut kínálunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre