Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes saláta kétféle káposztából

MME MME
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fehér- és lilakáposztát uborkaszeletelővel vékony csíkokra szeleteljük. A baromfi párizsit kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.

A tejfölt, a majonézt és a mustárt egy tálban jól összedolgozzuk. Belekeverjük a szeletelt fehér- és lilakáposztát meg a kockákra vagy csíkokra vágott baromfi párizsit, ízlés szerint fűszerezzük.

Ha a hozzávalókat előzőleg hűtőszekrényben tároltuk, akkor az étel azonnal is fogyasztható. Ám ha másnapig állni hagyjuk a hűtőben, szép halványrózsaszínű lesz a salátánk, és az ízek is összeérnek.

Megjegyzés

Egytálételként is fogyasztható, de hidegtálakhoz köretként is felhasználható.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss