Elkészítés: 1. A rákot sós, citromos, forró, lobogó vízbe öntöm, és kb. 2-3 percig forralom, majd leszűröm. Félreteszem, hogy teljesen kihűljön.
2. Összekeverem a majonézt, a tejfölt, és ízlés szerint ízesítem pici sóval, cukorral, mustárral és őrölt borssal. A majonéz és a tejföl aránya is ízlés szerint változtatható.
3. A fokhagymát összezúzom és belekeverem a majonézes tejfölbe. Ha úgy gondolom, hogy a mártás megfelelő ízű, a kihűlt rákot belekeverem.
4. Hűtőbe teszem tálalásig. Pirítóssal nagyon finom! Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre