Elkészítés: A héjában megfőtt krumplit megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A hagymát, az uborkát és a répát apróra megmetéljük. (A nagymamám 1-2 almát is szokott beledarabolni - nagyon finom!)
A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Ehhez tesszük a lisztet, az ecetet és a vizet. Sózzuk, borsozzuk. Megfőzzük. Olyan sűrűnek kell lennie, mint egy főzeléknek. Kihűtjük (kevergetve, nehogy bebőrözzön). Ha már hideg, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt és a tejfölt. Simára keverjük. Ha valaki hígabban szereti, lehet még beletenni az uborka levéből is. Ha édesebben, akkor cukrot, ha savanyúbban, akkor mustárt vagy ecetet. A lényeg, hogy ezt külön ízesítsük, mert ha már ráöntöttük a krumplira, akkor az ízesítés nehéz, mert a krumpli nagyon összetörhet. Ráöntjük a krumplira és összekeverjük. 4-5 órára hűtőbe tesszük. Én már előző nap megcsinálom. Nagyon finom! Mindig sikerem van vele!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre