Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majonézes hagymasaláta fasírtgolyókkal

45 perc
egyszerű
átlagos
5 adag
Hozzávalók
  • A fasírtgolyókhoz:
  • 50 dkg darált hús
  • bors (őrölt)
  • 1 db tojás
  • olaj
  • A hagymasalátához:
  • 5 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 db babérlevél
  • bors (egész)
  • majonéz
  • tejföl
  • citromlé

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a fasírtokat. A darált húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást. Jól összegyúrjuk és kissebb gombócokat formázunk belőle. A gombócokat bő olajban kisütjük. Amikor elkészültek, hűlni hagyjuk.
  2. A hagymákat megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint egész fekete borsot, és egy kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Amikor a hagyma és a fasírt kihűlt, összekeverjük őket majonézzel, tejföllel és citromlével ízlés szerint. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük pihenni. 

FASÍRTGOLYÓ FŐTT TOJÁSSAL>>> 

BACONBE TEKERT FASÍRTGOLYÓK>>> 

ZÖLDPETREZSELYMES FASÍRTGOLYÓK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss